07 oktober 2007

Velkomsthilsen!


Så har Måløv Bibliotek atter gang i en weblog! I foråret 2007 kastede biblioteket sig ud i et projekt og en weblog, der handlede om at puste liv i gamle sanglege (se www.sanglege.blogspot.com). Nu er det blevet tid til at puste liv i gamle minder og gulnede billeder fra byen Måløv. Alle er velkomne til at deltage – både gamle og unge – både folk der er født her eller lige er flyttet hertil.

Måløv har mere end 800 år på bagen og er en by med voldsomt vokseværk – der er masser nye spændende boligområder og mange flere mennesker i gadebilledet. Og en masse minder og fotografier der bare venter på at se dagens lys på denne blog. Vi håber at dette bliver en Måløv-blog hvor byens borgere vil dele deres oplevelser med hinanden. Vi hører gerne fra dig hvis du:

- har mange historier på hjerte om byen, skolen, boldklubben, forretningslivet eller folkene der boede her. Eller måske ligefrem historier fra krigen.
- ligger inde med gamle eller nyere fotografier af byen og dem der boede her.
- er flyttet hertil for nylig og gør dig særlige tanker om byen.
- eller har restaureret dit gamle hus og har interessante før-og-efter billeder.

Samtidig med at biblioteket sætter særlig fokus på Måløvs historier, fylder byens gamle købmandsforretning JA (Jørgen Andersen) rundt d.25 oktober. I 100 år har forretningen ligget midt i byens centrum og forsynet byen med købmandsvarer. I den forbindelse er der ved at blive udarbejdet en bog, hvor historiker Søren Federspiel beskriver familien Andersen, købmandsforretningen og Måløv bys historie igennem de 100 år. Måløv Bibliotek har lavet en aftale med Søren Federspiel om, at han besøger biblioteket på selve jubilæumsdagen. Her vil han klokken 19 og klokken 21 fortælle om og vise billeder fra, hvad han har fundet frem til om J.A. og Måløvs historie. Der er gratis adgang til foredragene, der varer ca.1 time hver. Man behøver ikke tilmelding, bare kom forbi.

Er du interesseret i at se især luftfotos fra Måløv i gamle dage, så har biblioteket også en miniudstilling kørende fra d.15.-27.oktober. Billederne bor normalt hos Ballerup Stadsarkiv, men er venligst udlånt til os i perioden.

Vi ses på bloggen eller biblioteket!
Bedste hilsener fra os på Måløv Bibliotek.

P.S. Og ja, billedet øverst er faktisk Måløv Bibliotek - dengang det var et mejeri! Billedet er lånt af Stadsarkivet.

2 kommentarer:

Bjørn Eriksen sagde ...

Kære postkortsamler!

Jeg har fundet jeres hjemmeside omkring postkort. Jeg går ud
fra, at I er og fortsat vil være interesseret i gamle postkort.

Jeg samler selv på postkort fra Århus og har en hjemmeside, der handler en del om postkort.

www.kortlink.dk/8rh

Jeg har endvidere lavet en blog, fordi der ser ud til at mangle en
landsdækkende klub for postkortsamlere.

http://gamlepostkort.blogspot.com/

I er meget velkomne til at give dit besyv med, ligesom I også er
velkommen, hvis du har andet på hjerte.

Med venlig hilsen

Bjørn Eriksen

Anonym sagde ...

Kære Bjørn - og tak for din hilsen. Til din obs så samler vi ikke på postkort på den måde at vi køber, sælger eller bytter. Denne blog handler om, at folk kan låne os deres gamle fotografier eller postkort fra Måløv By, som vi derefter scanner ind til denne blog. Hvis du skulle have gamle postkort fra Måløv vil vi meget gerne låne dem, men det lyder mest til du har nogle fra Århus.
Held og lykke med en klub for postkortsamlere, god idé.
Hilsener Charlotte Holm Hansen
Bibliotekar på Måløv Bibliotek.