03 februar 2008

Ballerup Krøniken.

Kunne du tænke dig at høre gamle historier og se gamle filmoptagelser fra Ballerup, Måløv og Skovlunde, så er Ballerup Krøniken sikkert noget for dig. Indtil videre er der lavet 3 dvd'er som i ord og billeder fortæller kommunens historie fra oldtiden og frem til 1970, men der er planlagt yderligere 3 film som skal føres helt frem til nutiden.

Der vises klip fra fodboldbaner, cykelløb, danseskoler, butiksliv, chokoladefabrikken, tapetfabrikken, JA, boligkvarterer, togstationer, flyvepladsen, koncerter i 60'erne, festlige arrangementer, kendte personer i bybilledet og meget meget mere. Det er ganske hyggeligt at se med - både for dem som selv var der og dem der måske først lige er flyttet til byen.

Filmene er udgivet af Historisk Forening, Pædagogisk Center og skolebibliotekerne i kommunen og kan lånes på Ballerups biblioteker. De kan også købes på Hovedbiblioteket.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg er helt vild med at se "Ballerup Krøniken", da jeg selv er født og opvokset i Ballerup.
Men i kraft af jeg "kun" er 43 år, har jeg svært ved at forholde mig til, hvordan vejnettet over byen så ud, på det tidspunkt "Ballerup Krøniken" starter op på.
Her kunne det være meget taknemmeligt, hvis der fulgte et kort sammen med dvd´eren, når man købte den.
Så ville vi have mulighed for, at sætte os meget bedre ind i det "gamle" Ballerup.

Charlotte Holm Hansen sagde ...

Hej "Anonym" - ja, det er utroligt hyggeligt at se de gamle optagelser i Ballerup Krøniken og du kan have ret i, at man kunne have glæde af et detaljeret kort over Ballerup og de forskellige steder som nævnes i filmen. Der må jeg henvise dig til Stadsarkivet her i Ballerup, som har ældre kort over byen, og ellers findes der også gamle bykort i nogen af bibliotekets lokalhistoriske bøger. - Sidst men ikke mindst har Ballerup Museum også spændende udstillinger fra Ballerup Kommune i gamle dage - hvis du skulle være gået glip af dem :-)
Venlige hilsener Charlotte Holm Hansen.