16 november 2007

Farfar i det hvide hus.

Forleden dag fik vi besøg på biblioteket af Henning Olsen, en af Måløvs borgere. Han havde en lille stak billeder med (som kan ses herunder) fra byen i gamle dage. Det er rigtig sjovt for os på biblioteket at se de tidlige fotografier af vores gamle bygning; dengang der var mejeri, marker over det hele og en fin park med pavillion udenfor! Hvis nogen skulle ligge inde med billeder indenfor i mejeriet, hører vi gerne fra Jer!

Henning Olsen har boet i byen i 40 år. Det var først da Henning var flyttet ind i sit hus i 1967, at han fik at vide, at hans farfar vognmand Christian Olsen faktisk også engang havde boet i byen. Farfaren boede øverst oppe i det hvide hus "1911" (se foto nr.3), hvor også Stig Andersen (købmanden) boede. Hennings far Leif Victor Olsen, der blev født i 1914, kom til at gå i skole med Stig Andersen. Leif blev senere hen mejeribestyrer, dog ikke her i Måløv.

Snip snap snude...nå nej, glemte lige at sige, at mange år senere blev Henning farfar til en lille dreng, som er opkaldt efter Hennings farfar Christian.

Tak for lån af billeder!

Måløvs fællesmejeri - idag Måløv Bibliotek. Postkortet er modtaget af Christian Olsen i 1923.

Modsatte side af postkortet. Læg mærke til adressen "Slagelse Nordre Mark" - alting var meget lettere i gamle dage!

Måløv Hovedgade - Hennings farfar boede øverst i det store hvide hus.

Samme sted idag - med frisør og bager i underetagen.
Fotograferet af Måløv Bibliotek.

Ingen kommentarer: